af Marie Møberg Hansen

Virtuel jobansøgning

Følger jeres ansættelsesproces tidens digitale ånd? Eller efterspørger I fortsat velformuleret ansøgningstekster og lange CV’er? Måske tiden er moden til at anskue processen på en ny og mere virtuel og agil måde ved at benytte videoansøgninger.

De unges forbrug af TikTok, Instagram og andre SoMe platforme viser at det virtuelle udtryk i langt højere grad tager indpas end det skriftlige sprog, når de unge skal interagere med hinanden.

Med virtuelle jobansøgninger vil kandidaterne bekvemt på farten kunne videreføre deres måde at kommunikere på i et professionel set up. Uden at være begrænset til det format og de fonts de kan trække på i et word-ark, vil de lettere kunne brilliere med deres kreativitet og personlighed.

For en lang række fagspecifikke jobs er den skriftlige tilgang fortsat den mest relevante. Vælger I som virksomhed at anskue omverdenen med en mere digital ansættelsesprofil, ved at tilføje videoansøgninger til de mere serviceorienteret og udadvendte jobs, vil I udover at forfriske og modernisere jeres employer brand, også kunne stå forrest i tiltrækningen af kommende medarbejdere. Og fordelene stopper ikke her…

Fordele ved videoansøgninger:

Ser vi helt objektivt på virksomhedens KPI’er måles rekrutteringsprocessen typisk på [time-to-fill], [cost-to-hire] samt [quality-of-hire]:

[time-to-fill]

  • Videoansøgninger er særligt tidsbesparende for rekrutteringsteamet inkl. den ansættende leder, når der er tale om mange åbne stillinger af samme type eller hvor der forventes et stort antal af indsendte ansøgninger. Tiden brugt på at ansætte den rigtige kandidat kan reduceres ved videoansøgninger idet rekrutteringsteamet inkl. den ansættende leder hurtigere kan få et indtryk af de indsendte ansøgninger. Typisk kan det indledende screeningsinterview med 6-7 udvalgte kandidater springes over og i stedet hoppe direkte til den reelle ansættelsessamtale hvor blot 2-3 kandidater er i spil for den åbne stilling. Der skal simpelthen indkaldes færre kandidater til samtale processen.

[cost-per-hire]

  • Videoansøgninger kan være ressourcebesparende, når der er tale om grænseløs (remote) rekruttering, hvor store regioner er i spil som ansøgningsområde. Gennem videooptagelse vil omkostninger kunne begrænses, så det kun er de højst kvalificeret kandidater der investeres i. Derved spildes der ikke unødige ressourcer på indledende screeningsinterview eller på kandidater der bliver væk.
  • Ligeledes betyder et lavere antal kandidater til samtaleprocessen også en reduktion af den tid HR og rekrutterende leder bruger på samtaler.

[quality-of-hire]

  • At finde den rigtige kandidat til jobbet første gang er ikke bare vigtigt for den nye medarbejder men også for virksomheden. Kvaliteten af kandidater kan styrkes ved at videoansøgninger ikke er begrænset til det skriftlige sprog. Rekrutteringsteamet vil let ved første øjekast kunne sammenligne kandidater og fornemme om kandidaten er kvalificeret. Endelig kræver de fleste jobs i dag, at medarbejderne kan videreformidle og præsentere informationer ikke blot som tilstedeværende men også virtuelt over Teams, Zoom e.lign. Sådanne kommunikative kvaliteter kommer bedst til udtryk virtuelt, fremfor formidlingen på skrift.

Målet for alle rekrutteringsprocesser er at finde de rette kandidater til stillingerne, og det vil være afhængigt af den enkelte stillingstype om relevansen for videoansøgninger er til stede. Men ønsker I at interagere mere agilt med kommende kandidater, og overvejer I om videoansøgning er relevant for jeres virksomhed, tilbyder vi i 2BM en SuccessFactors løsning med integreret video-screening, hvor man vælge det til på de stillinger, det er relevant.

Er I interesseret i at høre mere må I endelig tage kontakt til mig, så kan vi tage en snak om hvordan 2BM kan hjælpe jer, eller læs mere her om vores SuccessFactors løsninger.

I 2BM rådgiver vi mange kunder omkring en tidssvarende rekrutteringsproces og en hertil digital rekrutteringsløsning, vi kan også hjælp Jer. Husk at rekrutteringsprocessen er så central fordi det er første gang kandidaten interagere med Jeres virksomhed, og I vil gerne starte med at tilbyde en god oplevelse. Det er afgørende i kampen om de bedste talenter.

Marie Møberg Hansen

Marie Møberg Hansen

Senior Consultant

Kontakt mig eller mine kolleger hos 2BM for mere information om hvordan 2BM kan hjælpe dig.

Giv os et kald på 35 55 55 90 eller send os en besked

35 55 55 75