Intelligent ERP sætter udvikling og kunden i forgrunden

ERP-systemer med kunstig intelligens vil revolutionere, hvordan virksomheder organiserer sig, træffer beslutninger, produktudvikler og henvender sig til
kunden. Gamle forretningsmodeller står for fald, og nye vil opstå – med kunden mere i centrum end nogensinde, vurderer SAP-huset 2BM.

“I denne tid bliver det ofte fremhævet, at corona har accelereret digitaliseringen i virksomhederne, og det er i mine øjne da også helt korrekt, at corona har rykket digitaliseringen måske tre-fem år frem. Men perspektivet i at gå over til intelligente ERP-systemer handler om langt mere end blot at arbejde mere digitalt i morgen end i dag. Der er tale om en industriel revolution, et paradigmeskifte, der vil medføre en helt ny måde for virksomheder at arbejde og organisere sig på.” Det siger Janus Sørensen, Head of SAP S/4 & Business Suite i 2BM, der er et af landets største SAP-huse. Han sammenligner ankomsten af intelligente ERP-systemer som SAP S4/HANA med internettet og mobiltelefonens entré i vores professionelle liv. ”Mange virksomheder har stadig svært ved at forstå, hvor store forandringer intelligente ERP-systemer vil medføre, og hvor mange muligheder det giver dem for at optimere drift, beslutninger og udvikling af produkter, forretningsgange, organisation og jobbeskrivelser. I dag kan vi godt se, hvad internettet betød for os dengang, og jeg er 100 procent sikker på, at vi om 5-10 år vil kigge tilbage og forundres over, hvordan vi arbejdede før og efter de moderne ERP-systemer.”

Brems og accelerér i god tid

Det er laget af intelligens oven på virksomhedernes ERP-system, der forandrer alt. ”Den måde, mange virksomheder i dag arbejder med deres SAP-system på, bliver helt forandret fordi manuelle processer automatiseres, og systemet vil træffe kloge beslutninger selv og fodre dig med indsigt til de valg, du selv skal træffe. Det bliver lige som Teslaen, der advarer føreren og selv bremser ned i god tid, før du kommer ind i en ulykke. Det samme vil ske i dit SAP-system. I dag skal du være opmærksom på, om du snart løber tør for en vital vare på dit lager. Med det nye ERP-system er din computer altid opmærksom på processerne i din virksomhed 360 grader rundt. Det er ikke overladt til mennesker at hive de rigtige lister ud og få sammenstillet data på den rigtige måde, før der kan træffes en beslutning. Systemet vil se mønstre, vi andre ikke ser, og gøre opmærksom på dem. Både mønstre i din virksomhed og indkøbsmønstre hos dine kunder. Vi skal acceptere, at computeren på mange punkter vil være klogere end os selv.”

Juletræet skal også tændes

Ifølge Janus Sørensen har mange ledere vænnet sig til, at det er nok at foretage opgraderinger af deres eksisterende SAP-system, men gentagende re-implementering er dyrt, og det svækker konkurrenceevnen, når andre i markedet tager det fulde spring til intelligent ERP og høster alle fordelene. ”Selv mange af de virksomheder, der er skiftet til ERP med kunstig intelligens, har i virkeligheden ikke set lyset endnu. De kører det nye system på den gammeldags måde, selv om det har så meget mere i sig. Det svarer lidt til at hive et juletræ ind i stuen og pynte det, men ikke tænde lysene. Det er svært at tænke i at arbejde helt anderledes, hvis du i dag har en god forretning, men du kan kun ignorere forandring til en vis grad – ellers bliver du overhalet af andre.”

“Den digitale sko. Nike giver på internettet sine kunder mulighed for at designe personlige, unikke sko. 2BM’s pointe er ikke, at selve skoen er blevet digital – men alt det udenom. Det er symptomatisk for den nye måde at drive virksomhed på, at kundens ønsker og valg i endnu højere grad bliver omdrejningspunktet.”

Transformation af forretningen

Det er kendetegnende for virksomheder, der omfavner det fulde potentiale i intelligent ERP, at de frigør ressourcer til udvikling og kan skære ned på ressourcer til administration. ”Vi ser børsnoterede selskaber med stor volumen og tusindvis af resellers verden over, som har formået at effektivisere i et omfang, vi aldrig tidligere har set, og som har udviklet nye forretningsmodeller, hvor aktiviteterne automatiseres, samtidig med at man rykker meget tættere på kunderne. Med intelligent ERP får du kernen til virkelig at transformere din forretning.” På den baggrund vil virksomheder kunne tænke i helt nye forretningsmodeller. ”For eksempel ser vi indenfor detail nu koncepter, hvor en butik ikke består af andet end sofaer og skærme. Du konfigurerer den vare, du vil købe, hvorefter den bliver sendt til dig på få dage. Det kan også ske på internettet, hvor Nike for eksempel giver dig mulighed for at designe din helt personlige sko med alle de detaljer, du ønsker, og som gør din sko unik.”

Udvikling i forgrunden

Den tankegang kan ikke mindst i kraft af intelligente ERP-systemer overføres til mange brancher, understreger Janus Sørensen. ”Det er ikke nødvendigvis selve produktet, der bliver mere digitalt, men alt det udenom, og det er symptomatisk for den nye måde at drive virksomhed på, at kundens ønsker og valg i endnu højere grad bliver omdrejningspunktet. De forandrede forretningsmodeller kan ikke lade sig gøre i de gamle systemer, fordi datavolumen bliver alt for stor at manøvrere i. Ordrehåndtering og mange af de velkendte manuelle processer vil ske i baggrunden, mens udviklingen af din forretning vil være i forgrunden.”

“Den måde, mange virksomheder i dag 
arbejder med deres SAP-system på, bliver 
helt forandret fordi manuelle processer 
automatiseres, og systemet vil træffe 
kloge beslutninger selv og fodre 
dig med indsigt til de valg, 
du selv skal træffe”

Janus Sørensen

Head of SAP S/4 & Business Suite, 2BM

 

FAKTA

SAP S/4HANA er et intelligent, integreret ERP-system, som hjælper virksomheder med at:

  • Imødekomme branchespecifikke krav med dokumenteret bedste praksis for 26 vertikale markeder og muliggøre nye forretningsmodeller, når marked udvikler sig.
  • Revolutionere forretningsprocesser med intelligent automatisering understøttet af kunstig intelligens og robotprocesser.
  • Træffe bedre beslutninger hurtigere med integrerede analyser, en interaktiv grænseflade og digitale assistenter.
  • Opnå dine IT-mål med hybride, cloud-baserede og lokale scenarier, der deler en ensartet datamodel, kodelinje og brugeroplevelse.

2BM er et førende SAP it-, konsulent- og udviklingshus, der har som mål at bringe morgendagens effektive teknologi ind i nutidens forretningsprocesser.

2Bm hjælper kunder i hele landet fra kontorer i København og Aarhus.

Læs mere på www.2bm.dk

Janus Sørensen

Janus Sørensen

Head of SAP S/4 & Business Suite, 2BM

Artikel er også offentliggjort i Berlingske, 11/11/2020, side 5. Klik her og læs: Digitalisering af Erhvervslivet

Download

Vil du vide mere om 2BM S/4HANA?

Kontakt os i dag! Giv os et kald på  35 55 55 75 eller send os en besked

35 55 55 75