IoT industry will explode in 2016, Gartner says…

 

Efter at have afholdt den første af to IoT Bootcamps hos 2BM, er det blevet tid til at fokusere på forberedelserne til den sidste Bootcamp. Her vil der i højere grad være fokus på applikationer og platforme.

I de sidste mange år har jeg arbejdet med et bredt udvalg af ”elektroniske devices” eller IoT som de populært kaldes i dag. Det er derfor også spændende, at følge giganternes kamp om at indtage førstepladsen på applikationssiden.

Når det kommer til platforme er der mange faktorer der spiller ind, før der træffes et valg. Et er data opsamling, men hvordan administreres devices? Findes der et administrations API så trivielle opgaver som f.eks. device oprettelse kan automatiseres? Hvordan sikres devices og data? Kan man fra sin platform kontrollere devices og f.eks. opdatere device konfigurationer?

Der findes masser af eksempler og endda færdig kode til simple POC løsninger men når et projekt skal rulles ud med 2.000 IoT sensorer, har det stor betydning om man f.eks. har mulighed for at automatisere device oprettelse, opgradere firmware eller ændre konfigurationen OTA uden at skulle håndtere alle devices fysisk.

Med SAP HANA IoT platformen, IBM Bluemix og en håndfuld andre spændende platforme er der masser af muligheder for at understøtte mange af disse services og det er bl.a. på disse parametre at de forskellige platforme skiller sig ud.

Læs mere om nogle af de største IoT service platforme og find inspiration til det næste IoT projekt her: IBMSAP og Microsoft

 

Brug for yderligere inspiration? er du velkommen til at tage kontakt.

Michael Svith Thøgersen

Michael Svith Thøgersen

SAP Developer with focus on UX, Mobile Technologies

Share This